woensdag 16 mei 2012

Dag 22: Goodbye USA!

Veel te vroeg op moeten staan! Om kwart voor acht (Amerikaanse tijd natuurlijk) gaat de wekker. We staan op, gaan douchen, kleden ons aan en pakken de laatste spullen in. Het is tijd om weer naar huis te gaan. Om tien over negen vertrekken we naar het vliegveld van Miami. Het is ongeveer 25 minuten rijden.


Eenmaal aangekomen bij het vliegveld, leveren we de auto in. Ga je ooit naar Amerika met twee personen, huur dan een economy auto. Dit zijn de goedkoopste auto's die de verhuurbedrijven aanbieden, maar deze zijn al redelijk groot. Je kan er makkelijk met twee personen (zo niet zelfs vier!) in en er is genoeg ruimte voor bagage. Betaal dus zeker niet teveel voor ruimte die je toch niet nodig hebt.

We checken in. Hier blijkt dat de vluchttijden 's ochtens nog veranderd zijn. Het vliegtuig vertrekt bijna een uur eerder. De avond van tevoren hadden we nog gekeken of de tijden veranderd waren, maar dit was toen niet het geval. Het is dus maar goed dat we twee uur van te voren op het vliegveld aanwezig waren, anders hadden we onze vlucht misschien gemist.
We vliegen met United Express naar Washington. Dit is een erg klein vliegtuig, maar wel comfortabel. Binnen twee uur landen we. Het regent in de hoofdstad. Iets wat we drie weken bijna niet gezien hebben. Erg ongezellig hoor!

Na drie en een half uur wachten, stappen we op het vliegtuig richting Schiphol. de vlucht verloopt prima. We hebben allebei een aantal films gekeken en heel even geslapen.Dinsdag morgen, 7:01 uur, Schiphol Amsterdam.
We zijn er weer! In ons mooie, regenachtige Nederland. Wat een geweldige vakantie hebben we gehad, maar wat zijn we moe! Van de ene kant vinden we het erg jammer om weer thuis te zijn. We hebben veel gezien en erg veel gedaan. Toch zijn we weer blij om thuis te zijn want we hebben onze familie, vrienden en huisdieren wel gemist!

Amerika is echt een top land! Vriendelijke en belangstellende mensen, mooie natuur, gezellige steden en natuurlijk met de gaafste themeparken van de wereld.

Onze hoogtepunten waren Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom, Hollywood Studios, Blizzard Beach, Downtown Disney, Universal Studios, Islands of Adventure, Aquatica, Sea World, Bush gardens, Kennedy Space, Titanic Adventure, Everglades, boottour door Everglades, vasthouden van een Alligator, Airboat tour, Key West, Jetski tour, Miami, Millionaire boat tour en de super leuke reacties op de blog! De hele vakantie was één groot hoogtepunt!

Er komt nog één update. Een filmpje en alle foto's van onze vakantie komen over een aantal weken op deze blog te staan!
Iedereen, bedankt voor het volgen van deze blog. Het was leuk om te lezen dat zoveel mensen met ons mee aan het reizen waren!Kortom, de vakantie was super! Wat een ervaringen hebben we opgedaan. Wat een mooie herinnering. Deze vakantie is zeker voor herhaling vatbaar.
Florida, tot de volgende keer! Of zoals Mickey altijd zegt:
'See you, real soon!'

3 opmerkingen:

  1. hoi jongens. Hartstikke fijn dat jullie weer gezond en wel thuis zijn.Wij vinden het ontzettend fijn dat jullie z'n top vacantie gehad hebben. Wij bedanken jullie voor de mooie blog bijna elke dag. Hier leef je als ouders erg naar toe elke dag.Je blijft op de hoogte en beleeft jullie vacantie een beetje mee. Succes allebei met het weer wennen in het koude regenachtige nederland. Geniet deze week nog lekker na en voor volgende week succes met jullie stage. Veel liefs van ons. Chris en Bernadette.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dagelijks stilletjes meegelezen met julie Amerikaanse avonturen. Dank voor het delen van zoveel vakantieplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Over een paar weken vertrekken we naar Miami-Keywest. Het was heel leuk om jullie blog te lezen. Vooral omdat jullie zo genoten hebben. Bedankt dat jullie dit wilden delen. Gr Regina

    BeantwoordenVerwijderen